В Україні з'явився новий конкурс наукових робіт

В Україні з'явився новий конкурс наукових робіт

Укрінформ
У Києві оголошено конкурс наукових робіт «Відзнака імені Героя Небесної сотні Юрія Вербицького» для науковців і вчителів, які працюють у галузі геології і сейсмології.

Про це організатори оголосили на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Юрій Вербицький якнайкраще продемонстрував те, яким має бути науковець у суспільстві. Є такий етичний кодекс ученого, за яким науковець має повністю віддаватися науковій творчості, бути доброчесним у ній, тобто не видавати чужі результати за свої, виховувати наступників, займатися просвітництвом і, взагалі, бути відповідальним перед суспільством за те, що він робить... Одна з ідей цієї відзнаки у тому, що вона спрямована на науковців, які не лише продовжують науковий доробок Юрія Вербицького, а й на тих, які відповідають етичному кодексу науковця», - розповіла молодший науковий співробітник Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Національної академії наук України, заступник голови Ради молодих вчених НАН України, віце-президент ГО "Unia Scientifica" Юлія Безвершенко.

Зі свого боку, керівник проекту «Відзнаки Героїв» Ольга Климко уточнила, що заявки на конкурс прийматимуть із 6 серпня до 25 жовтня. Відзнака присуджуватиметься у двох номінаціях: «За досягнення в перспективних наукових дослідженнях, які розвивають наукові досягнення Юрія Вербицького, або кращий проект міжнародної співпраці, у рамках якого використовується науковий доробок Юрія Вербицького» та «За кращий відеоурок, відеопояснення певної теми напрямку «Наука про землю та геологія» для школярів, в яких би використовувався й науковий доробок Юрія Вербицького».

Детальну інформацію про умови конкурсу організатори оприлюднять 6 серпня на офіційному сайті громадської організації «Родина Героїв Небесної сотні» та на сторінці ГО у Facebook.

Імена переможців конкурсу «Відзнака імені Героя Небесної сотні Юрія Вербицького» будуть оголошені напередодні п'ятої річниці Революції гідності. За словами Климко, журі має завершити оцінювання робіт 5-6 листопада.

«Ми хочемо створити можливості для тих учених, які продовжать наукову роботу Юрія Вербицького і дадуть можливість більшій спільності побачити, наскільки важливими є ті цінності, які сповідували Герої Небесної сотні... У нас є можливість мотивувати наших переможців: 15 тисяч гривень стануть науковою стипендією на продовження досліджень і 5 тисяч - для вчителя школи», - додала Климко.

Читайте також: СКУ провів у Львові літній інститут для українських вчителів

При цьому вона висловила сподівання, що «Відзнака імені Героя Небесної сотні Юрія Вербицького» знайде підтримку й серед спонсорів, завдяки чому вже з наступного року призовий фонд конкурсу зросте до 100 тис. грн.

Сейсмолог кандидат наук Юрій Вербицький був активістом Євромайдану. Він разом з Ігорем Луценком був викрадений невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань. Вербицькому посмертно присуджено звання Героя України.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня на майдані Незалежності відбулася церемонія оголошення переможців творчого конкурсу «Відзнака імені Сергія Нігояна», започаткованого громадською організацією «Родина Героїв Небесної сотні». Ними стали молодий митець Георгій Потопальський і формація "SVITER art-group", які до відзначення п'ятої річниці Революції гідності мають втілити спільний проект - аудіо- та мультимедійну інсталяцію.

Фото з відкритих джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-