СКУ провів у Львові літній інститут для українських вчителів

СКУ провів у Львові літній інститут для українських вчителів

Укрінформ
Світова координаційна виховно-освітня рада СКУ організувала у Львові діяльність Літнього інституту для вчителів зі Львівщини та Донеччини.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

"2-13 липня 2018 р. Світова координаційна виховно-освітня рада (СКВОР) Світового конгресу українців (СКУ) на чолі з її головою д-ром Оксаною Винницькою-Юсипович організувала у Львові діяльність Літнього інституту для вчителів України (Літній інститут - 2018) з Львівської та Донецької областей", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у роботі Літнього інституту-2018 взяли участь 30 команд шкіл з двох областей у складі директора, двох заступників директора, учителя природознавства, учителя української мови, учителя іноземної мови та шкільного психолога, а також викладачів Львівського обласного інституту післядипломної освіти (ЛІОППО) та методистів Навчально-методичного центру освіти Львова. Особлива увага була надана віковій категорії учнів 5-9 класів.

Викладачами майже двотижневого заходу були освітяни з Канади та України.

Під час діяльності Літнього інституту міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зазначила: "Повернення в Україну блискучої команди викладачів Інституту професійного розвитку вчителів саме тепер, напередодні запуску Нової української школи, є глибоко символічним. Адже завдяки Інститутові, співпраця з яким розпочалася з перших днів становлення освіти незалежної України, формується мережа агентів змін в українській освітній спільноті. Так створювалися передумови для сьогоднішнього поступу”.

У підсумку роботи Літнього інституту-2018 було домовлено, що директори та Голова СКВОР у 2018-2019 навчальному році відвідають школи, які взяли участь у роботі цього інституту, та ознайомляться з результатами нововведень.

“Я з нетерпінням чекаю відвідання шкіл разом з директорами департаментів, що дасть можливість ознайомитись із втіленням у життя інноваційних проектів, над якими ми працювали протягом цих двох тижнів, та ще й далі зміцнювати нашу співпрацю,” – заявила голова СКВОР Оксана Винницька-Юсипович.

Нагадаємо, цього року Літній інститут, який було започатковано Інститутом професійного розвитку вчителів (ІПРВ) при СКВОР у 1992 р. для поширення серед освітян України сучасних методик навчання, відновив свою діяльність після кількарічної перерви.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-