З аліментників стягнули вже 2,2 мільярда

З аліментників стягнули вже 2,2 мільярда

Укрінформ
В Україні з початку року на користь дітей з неплатників аліментів стягнули 2,2 мільярда гривень.

Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, інформує прес-служба Мін'юсту.

«Стягнення на користь дітей, які живуть e неповних сім'ях, заборгованості зі сплати аліментів - один з ключових і пріоритетних напрямків роботи Мін'юсту. Закон ЧужихДітейНеБуває, який вступив в силу 6 лютого цього року і суттєво посилив відповідальність неплатників аліментів, дав вражаючий результат. Станом на 27 липня державними виконавцями Мін'юсту стягнуто 2,2 млрд грн аліментів. Причому майже половина цієї суми була стягнута саме завдяки застосуванню норм і обмежень, передбачених законом. І це найкраща демонстрація його дієвості», - заявила Глущенко.

За її словами, завдяки нововведенням майже 115 тисячам боржників з виплати аліментів обмежено виїзд за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання.

Окрім того, складено понад 20 тисяч протоколів про притягнення боржників до адміністративної відповідальності і судами винесено 1312 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, кошти за оплату яких ідуть на ліквідацію заборгованості з аліментів.

Також зазначається, що понад 10 тисяч боржників оголошено у розшук, а у публічний реєстр неплатників аліментів внесено близько 180 тисяч боржників.

«Результатом всіх цих кроків стало повернення з початку року 508 тисячам українських дітей 2,2 млрд грн аліментів. Тобто в середньому на одну дитину стягнуто 4,4 тисячі гривень. Українські діти відчули реальну підтримку з боку держави», - зауважила Глущенко.

Вона додала, що більше 31 тисячі сімей досягли згоди щодо сплати аліментів і відкликали виконавчі документи у зв'язку з відсутністю претензій до боржника.

Читайте також: Порошенко посилив відповідальність для злісних аліментників

Крім цього, відносно 37 тисяч дітей погашено заборгованість по аліментах у повному обсязі.

Також заступник міністра Глущенко нагадала, що в межах ініціативи «Чужих Дітей Не Буває - 2» Мін'юст розробив пакет законопроектів для захисту прав дітей, який Верховна Рада ухвалила у липні 2018 року, а 29 серпня 2018 року він набуде чинності.

Як зазначила Глущенко, цей пакет законопроектів спрямований не лише на посилення відповідальності осіб, котрі ухиляються від сплати аліментів, а й на стимул і підтримку тих батьків, які сумлінно виконують свій батьківський обов'язок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-