Телеканали приділяють подіям на Донбасі не більше 6% часу тижневого ефіру — Нацрада

Телеканали приділяють подіям на Донбасі не більше 6% часу тижневого ефіру — Нацрада

Укрінформ
Українські інформаційні телеканали виділяють для висвітлення подій у Донецькій і Луганській областях 6% тижневого ефіру, а висвітленню подій в окупованому Криму – 0,1%.

Про це член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський сказав на засіданні колегії Міністерства інформаційної політики України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За нашими даними інформаційні телеканали приділяють подіям на сході України не більше 6% часу тижневого ефіру. Розважально-інформаційні — не більше 3%. При цьому інформаційні телеканали висвітлюють події на Донбасі найбільше, але сюжети розважально-інформаційних телеканалів є більш грунтовними”, - сказав Костинський.

За його словами, такими є результати другої хвилі моніторингу ефіру національних телеканалів щодо висвітлення ситуації на Сході України, що відбувся у квітні 2018 року. У рамках цього дослідження обсяг моніторингу кожного телеканалу склав 168 годин.

Читайте також: З жовтня мовлення на Крим та Донбас на 75% буде україномовним

Експерти проводили цілодобовий тижневий моніторинг ефіру таких інформаційних і розважально -інформаційних телеканалів, як Громадське телебачення, Еспресо, Інтер, Обоз ТВ, ПравдаТут, Прямий, Україна, 1+1, 5 канал, 24 канал, 112 Україна, ICTV, NewsNetwork NewsOne UA:Перший та ZIK.

Що стосується висвітлення ситуації в Криму, то цим питанням інформаційні телеканали приділяють лише 1% , а розважально-інформаційні — 0,1% ефірного часу.

Як повідомляв Укрінформ на початку 2018 року, Нацрада оприлюднила показники першої хвилі моніторингу, проведеного в листопаді минулого року, де шість інформаційно-розважальних телеканалів ICTV, «1+1», «UA: Перший», «Інтер», НТН, «Україна» приділяли висвітленню подій у Донецькій і Луганській областях 2,2% тижневого ефіру, а висвітленню подій в окупованому Криму – 0,1% тижневого ефіру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-