Терпець урвався: в уряді підготували рішення про жорсткий контроль на дорогах

Терпець урвався: в уряді підготували рішення про жорсткий контроль на дорогах

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України готує проект постанови Кабінету міністрів про запровадження контролю швидкості на українських автошляхах.

Документ планують до розгляду вже на наступному засіданні уряду, повідомив заступник міністра  інфраструктури Юрій Лавренюк.

"Недотримання правил дорожнього руху, швидкісного режиму та правил безпеки призводять до численних людських жертв на українських автошляхах. Терпець урвався, і наша відповідь порушникам ПДР та правил безпеки буде жорстка. Вже на наступне засідання Кабінету міністрів буде винесено на затвердження підготовлений Міністерством інфраструктури, Міністерством економіки, Міністерством внутрішніх справ проект постанови про запровадження контролю швидкості на українських автошляхах. Окрім того, Національна поліція України разом із Державною службою безпеки на транспорті проведе жорсткі перевірки автоперевізників по всім автостанціям та місцям висадки/посадки пасажирів на наявність ліцензій і технічної справності автомобілів. Особливу увагу буде приділено переобладнаним маршрутним автобусам", - наголосив він за результатами наради щодо дорожньо-транспортних пригод, які сталися в Миколаївській, Хмельницькій і Житомирській областях 20 липня 2018 року.

Читайте також: На Хмельниччині сім'я з дитиною загинула у зіткненні легковика з вантажівкою

Заступник міністра зазначив, що аварії у Миколаївській, Житомирській областях відбулися за участі переобладнаних маршрутних автобусів, а також великогабаритного транспорту. Серед головних причин ДТП розглядаються недотримання правил дорожнього руху, зокрема, перевищення швидкості.

«Така ситуація більше не може продовжуватись!» - наголосив Лавренюк.

У нараді взяли участь представники Міністерства інфраструктури, Національної поліції України, Державної служби з безпеки на транспорті та Укравтодору.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня у с. Глибочиці Житомирського району маршрутка, в якій перебувало 19 пасажирів та водій, в'їхала у фуру, внаслідок чого 10 людей, в тому числі 1 дитина, загинуло, ще 10 отримали травми. Четверо потерпілих, з них двоє дітей, перебувають у тяжкому стані. За попередньою інформацією, водій маршрутного автобуса (вірогідно, сполученням Київ - Рівне), рухаючись у напрямку м. Житомира, скоїв зіткнення з вантажівкою DAF з напівпричепом.

Крім того, у п'ятницю відбулось зіткнення рейсового мікроавтобусу марки Volkswagen, що рухався за маршрутом «Одеса-Гомель», з білоруською реєстрацією, та вантажівки, яка, за попередніми даними, стояла з правого боку проїжджої частини. Унаслідок автопригоди водій та четверо пасажирів мікроавтобусу загинули на місці, ще 12 пасажирів з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості доставлені до медичного закладу.

Також у селі Прибузькому на Хмельниччині легковик Volkswagen Golf врізався у вантажівку Iveco. Водій легковика з дружиною та 4-річною донькою загинули, 12-річна дівчинка травмована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-