Місія ЄС назвала якості майбутніх чиновників Держбюро розслідувань

Місія ЄС назвала якості майбутніх чиновників Держбюро розслідувань

Заява
Укрінформ
Консультативна місія Євросоюзу взяла до уваги низку серйозних зауважень щодо деяких кандидатів на керівні посади у Державному бюро розслідувань, висловлених представниками громадянського суспільства та ЗМІ.

Про це йдеться у заяві КМЄС щодо процесу відбору на нові керівні посади в ДБР.

"Йдеться про суттєві порушення прав людини, до яких, як стверджується, причетні деякі кандидати, а також про їхню можливу причетність до корупційних правопорушень та сумніви щодо доброчесності. Ми вважаємо, що персонал, який буде відібрано до ДБР, повинен мати високі професійні та моральні якості. Це ключ до побудови довіри суспільства до ДБР: як і будь-яке інше нове правоохоронне відомство, цей орган все ще має заслужити довіру громадян України", - зазначається у заяві.

Читайте також: Труба розповів, в яких стінах відкриють перші кримінальні справи ДБР

Водночас у місії зауважили, що КМЄС є спостерігачем за процесом відбору персоналу до ДБР, але тільки в частині відбору внутрішніми конкурсними комісіями ДБР. "Наше залучення здійснюється згідно з угодою, укладеною з ДБР, та не поширюється на відбір, який здійснюється "зовнішньою" комісією", - пояснили у КМЄС.

Як повідомлялося, громадські активісти з організації State Watch довільно проаналізували 30 кандидатів, серед яких виявили люстрованих чиновників, а також тих, хто фігурував або фігурує у кримінальних, адміністративних чи дисциплінарних провадженнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-