Труба розповів, в яких стінах відкриють перші кримінальні справи ДБР

Труба розповів, в яких стінах відкриють перші кримінальні справи ДБР

Укрінформ
Кабінет міністрів України кілька тижнів тому виділив тимчасове приміщення, в якому з вересня розпочне роботу Державне бюро розслідувань.

Про це директор ДБР Роман Труба заявив у середу під час засідання комітету ВР з питань національної безпеки та оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на цей час нами проводяться конкурси на 674 посади, і у вересні цього року ми буде мати з ким розпочати роботу. Крім цього, ми будемо мати, де розпочати нашу роботу, оскільки кілька тижнів тому уряд виділив приміщення. Так, воно технічно не підходить для розміщення центрального апарату - це є тимчасове приміщення. І саме в стінах цього приміщення будуть розпочаті перші кримінальні провадження", - сказав Труба.

Водночас, за його словами, в ДБР розпочали пошук приміщень для територіальних управлінь, яких буде сім.

Читайте також: Конкурс у ДБР: вже більш ніж 7 претендентів на місце - Труба

"Нам потрібно, щоб найближчим часом були обрані керівники територіальних управлінь і керівники Центрального апарату. Це може зробити зовнішня комісія, і зараз вона здійснює вибір кандидатів на 27 посад із 700 претендентів", - уточнив Труба.

Як повідомлялося, 17 травня 2018 року Верховна Рада попередньо підтримала запуск Держбюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями, за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-