Вже готовий позов до Євросуду щодо українських політв'язнів Кремля - Мін'юст

Вже готовий позов до Євросуду щодо українських політв'язнів Кремля - Мін'юст

Укрінформ
Міністерство юстиції найближчим часом направить до Європейського суду з прав людини комплексний позов щодо незаконного утримання українців в РФ. 

Про це розповів міністр юстиції України Павло Петренко на брифінгу з нагоди відзначення 100-річчя української юстиції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми відтермінували подачу цього позову, розраховуючи на те, що дипломатичним шляхом вдасться домовитися щодо повернення українців на територію України через дипломатичні канали. Але ми бачимо, що з кожним днем ці шанси зменшуються, тому що держава агресор, її керівництво абсолютно цинічно відносяться до українських громадян. Тому ми після кінцевих консультацій з Міністерством закордонних справ, нашими дипломатами будемо подавати комплексний позов про те, що в Російській федерації відбувається переслідування українських громадян за національною ознакою, і щодо цих громадян не застосовується жодних елементів правосуддя, що їхнє захоплення є ні чим іншим як викрадення і утримання в заручниках на території РФ. Цей позов готовий, залишилося тільки кінцеве рішення, щоб не зашкодити тим українським громадянам, які знаходяться в російських тюрмах, а тоді вже подавати до Європейського суду з прав людини", - зазначив Петренко.

Читайте також: У Швеції опублікували історію переслідування Сенцова

Він нагадав, що Україна також подала заяву за спеціальним параграфом регламенту Європейського суду з прав людини щодо зобов'язання Російської Федерації негайно надати інформацію про стан здоров'я Олега Сенцова і забезпечити до нього доступ лікарів та звільнити його від незаконного утримання. "За нашою інформацією, суд витребував від Російської федерації об'єктивну і незалежну оцінку медиків щодо стану здоров'я Сенцова. Зараз вони певну інформацію направили, суд її обробляє", - додав міністр. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-