Парубій прогнозує масову “втечу” з Московського патріархату після автокефалії

Парубій прогнозує масову “втечу” з Московського патріархату після автокефалії

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій переконаний, що після отримання автокефалії Українською православною церквою відбудеться масовий перехід до неї вірян із Московського патріархату.

Про це він заявив під час підсумкової прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із моменту отримання Томосу ми будемо бачити масовий перехід православних християн, які сьогодні формально перебувають у Московському патріархаті, в єдину українську церкву”, - переконаний спікер парламенту 

Водночас він висловив сподівання, що питання про надання Томосу Українській православній церкві вирішиться протягом цього літа-осені.

Як повідомлялося, патріарх РПЦ МП Кирил (Гундяєв) 9 липня зустрівся у Москві з представниками Константинопольського патріархату митрополитами Галським Еммануїлом і Смірнським Варфоломієм, які уповноважені Константинопольським патріархом Варфоломієм обговорювати з керівництвом помісних православних церков питання української автокефалії.

Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня Глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП і УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію з підписами всіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Москва всіляко намагається перешкодити Україні мати незалежну церкву - член Синоду

Верховна Рада 19 квітня прийняла ухвалу про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія про створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенський патріархат і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-