До Німеччини на лікування полетіли військові, поранені на Донбасі

До Німеччини на лікування полетіли військові, поранені на Донбасі

Фото
Укрінформ
З міжнародного аеропорту «Бориспіль» для проходження лікування у медичних закладах Федеративної Республіки Німеччина відправлено 14 військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій на сході України.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

"Сьогодні відбувається важлива подія в житті нашої держави та Збройних Сил України. Ми направляємо чергову групу військовослужбовців для отримання спеціалізованої медичної допомоги в Федеративній Республіці Німеччина. Від імені керівництва оборонного відомства та ЗС висловлюю вдячність нашим німецьким партнерам за їхню послідовність і підтримку в питаннях реабілітації і лікуванні українських військових. Група із 14 військових, які сьогодні відправляються до Німеччини є найпереконливішим доказом того, що на сході України продовжується збройна агресія РФ", — зазначив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко.

До Німеччини на лікування направлено групу військовослужбовців / Фото: mil.gov.ua

Читайте також: Група травмованих учасників АТО пройде двотижневу реабілітацію у Болгарії

Літаком з ФРН прибула група лікарів Бундесверу. Їхнє завдання полягає у підготовці та супроводженні при транспортуванні поранених українських захисників до Німеччини.

З 2014 по 2018 рік до Німеччини для проведення лікування перевезено 102 українських поранених, 93 з яких пройшли стаціонарне лікування у медичних закладах, а 9 — у цивільних клініках. Наразі ще 2 українських військовослужбовця знаходяться у лікарнях Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-