Група травмованих учасників АТО пройде двотижневу реабілітацію у Болгарії

Група травмованих учасників АТО пройде двотижневу реабілітацію у Болгарії

Укрінформ
У рамках діяльності Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації 9 липня у Болгарію на двотижневу реабілітацію відправилась група із 8 травмованих учасників АТО.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

"Ця ініціатива реалізується на основі угоди між Міністерством оборони Республіки Болгарія та Міністерством соціальної політики України в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні, яка була підписана в жовтні 2017 року", - сказано у повідомленні.

Також зазначається, що реалізація ініціативи також стала можливою завдяки плідній співпраці між болгарською стороною та залученими до реалізації проекту українськими міністерствами та відомствами, Агенції НАТО з підтримки та постачання.

Читайте також: Діти українських захисників поїхали на відпочинок до Австрії

Першу групу українських військових супроводжуватиме керівник проекту Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні, Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в антитерористичній операції Вадим Свириденко. Уповноважений Президента також ознайомиться із досвідом Болгарії у проведенні заходів із медичної реабілітації травмованих осіб, інформує сайт.

Болгарія є провідною країною в рамках проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні та планує прийняти близько 300 травмованих учасників АТО на реабілітацію протягом двох років. Щомісяця нова група направлятиметься до військово-медичної лікарні «Калероя» м. Хісар.

Фото: сайт Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-