Судові слухання у справі нацгвардійця Марківа розпочнуться у вересні

Судові слухання у справі нацгвардійця Марківа розпочнуться у вересні

Укрінформ
Судові слухання у справі бійця Нацгвардії України Віталія Марківа, якого в Італії звинувачують у вбивстві фоторепортера на Донбасі, розпочнуться 14 вересня і проходитимуть що два тижні. 

Таке рішення ухвалив сьогодні суд присяжних, який уперше розглядав цю справу по суті, оскільки до того 10 місяців вона перебувала у суді попередніх розслідувань, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Сьогодні суд вирішував три питання. Перше, як далі будуть працювати. Вирішили, що це буде 14 вересня, і далі кожні два тижні. Сторона обвинувачення хоче долучити до справи державу Україну і позиватися проти неї в особі посла України в Італії, йому хочуть дати змогу ознайомитися зі справою детально", - повідомив журналіст телеканалу.

За його словами, до справи також долучили як потерпілу сторону Асоціацію журналістів міста Павія.

"Сторона захисту, адвокат Марківа, подали клопотання і протест, але суд не звернув на це уваги. Ніякого фактажу, дослідження балістичної експертизи, не було надано. Всі сторони про це мовчать, а адвокат Марківа припускає, що їх немає", - наголосив кореспондент.

Крім того, розглядалося питання щодо допуску журналістів у суд для зйомки. "Як наслідок, тільки "Радіо Свобода", один з італійських каналів та один російський були акредитовані. Було заявлено, що більше ніхто не буде допущений на наступні слухання", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Справа нацгвардійця Марківа: Аваков готовий свідчити в італійському суді

Як відомо, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року затримали в Італії, куди він приїхав у відпустку до матері, за підозрою в убивстві у травні 2014 року фоторепортера громадянина Італії Андреа Роккеллі та його російського напарника Андрія Миронова поблизу окупованого на той час Слов'янська під час мінометного обстрілу.

Генеральна прокуратура України наполягає, що Марків не міг цього зробити, оскільки на озброєнні Національної гвардії тоді взагалі не було мінометів. У ГПУ також нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Служба безпеки України веде кримінальне провадження за фактом загибелі Роккеллі з кваліфікацією "теракт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-