Президент підписав закон про дисциплінарний статут Нацполіції

Президент підписав закон про дисциплінарний статут Нацполіції

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон про «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України».

Про це він заявив, виступаючи на урочистому заході з нагоди Дня Національної поліції України на Софійській площі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“І сьогодні прийшов не з пустими руками. У вашій присутності підпишу важливий закон «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України». Він визначає повноваження поліцейських та їх керівників, види заохочень і дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження”, - сказав Порошенко, виступаючи перед поліцією.

На його думку, неухильне дотримання Статуту призведе до ще більшого зростання довіри з боку громадян, а в поліцейських лавах - додасть порядку

Крім того, Президент наголосив, що настільною книгою цей Статут має стати і для складу Національного антикорупційного бюро, і для Державної кримінально-виконавчої служби, на яких також поширюється його дія.

Глава держави нагадав, що раніше вже підписав закон на захист прав дітей працівників поліції, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Читайте також: Порошенко розповів про революційну зміну в поліції, яку не можна не помітити

Порошенко розповів, що закон, зокрема, дає можливості отримувати виплати в разі втрати годувальника всім студентам, курсантам та іншим особам, які навчаються у відповідних закладах.

Як повідомлялося, Верховна Рада 15 березня ухвалила закон про Дисциплінарний статут Національної поліції України. За відповідне рішення проголосував 251 народний депутат. Документ визначає основні засади службової дисципліни в поліції, повноваження поліцейських та їх керівників з її додержання.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-