Премії з

Премії з "конфліктом": НАЗК направило до суду 12 протоколів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 12 протоколів за встановлення премій в умовах конфлікту інтересів.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про направлення до суду 12 протоколів про адміністративні правопорушення у зв’язку з недотриманням вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при встановленні премій. Зокрема, складено 6 протоколів стосовно начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області Назіра Бадахова", - йдеться у повідомленні.

Так, НАЗК встановило, що Бадахов, не повідомивши свого безпосереднього керівника про наявність у нього реального конфлікту інтересів, видав накази про встановлення премій та надбавок працівникам управління. "Згідно з наказами такі виплати отримали у тому числі й особи, з якими посадовець перебуває в особистих позаслужбових стосунках, зумовлених представленням його інтересів у суді як фізичної особи на безоплатній основі", - зазначили у агентстві.

Читайте також: НАЗК направило до суду протоколи щодо Дейдея та ще чотирьох осіб

Крім того, НАЗК склало 6 протоколів стосовно депутата Тептіївської сільської ради Богуславського району Київської області Івана Вареника, який, не оголосивши про наявність у нього реального конфлікту інтересів, голосував за виплату премій та матеріальної допомоги своїй дочці, яка працює на посаді секретаря сільської ради.

У Нацагентстві нагадали, що відповідальність за такі правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-