НАЗК направило до суду протоколи щодо Дейдея та ще чотирьох осіб

НАЗК направило до суду протоколи щодо Дейдея та ще чотирьох осіб

Укрінформ
НАЗК направило до суду протоколи про адміністративне правопорушення щодо народного депутата Євгена Дейдея та ще чотирьох осіб 

Протокол направлено у зв’язку з недотриманням ними вимог про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, обмежень щодо здійснення іншої оплачуваною діяльністю та отримання подарунків, повідомляє прес-служба НАЗК

"Так, складено протокол стосовно народного депутата України Євгена Дейдея. Національне агентство встановило, що Євген Дейдей у вересні 2017 року всупереч вимогам пункту 3 частини першої статті 28 Закону України "Про запобігання корупції" (далі – Закон) і частин другої та третьої статті 8 Закону України "Про статус народного депутата України", користуючись депутатськими повноваженнями задля задоволення приватного інтересу, здійснював дії на користь себе під час направлення депутатського звернення до Генерального прокурора України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у НАЗК, такі дії містять ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачено частиною другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів.

Крім того, за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів складено протоколи за частинами першою та другою статті 172-7 КУпАП щодо начальника Держлікслужби у Кіровоградській області Лілії Панфілової, яка підписала наказ про виплату премій працівникам служби, преміювавши при цьому й себе.

"За порушення встановлених статтею 25 Закону обмежень щодо зайняття іншою оплачуваною діяльністю складено протокол за частиною першою статті 172-4 КУпАП стосовно начальника одного з відділів Пологівської РДА Запорізької області Анатолія Діхтяра. Посадовець виконував роботу голови державної екзаменаційної комісії у закладі вищої освіти, яка не є безпосередньо викладацькою (або педагогічною) діяльністю", - повідомили у НАЗК.

Також складено протокол за частиною першою статті 172-5 КУпАП стосовно провідного лікаря ветеринарної медицини прикордонного інспекційного пункту Одеської регіональної служби Держветсанконтролю Катерини Збудчак. "Встановлено, що лікар отримала у власність подарунок (станцію технічного обслуговування) від громадянки, яка не є їй близькою особою, чим порушила встановлені статтею 23 Закону обмеження щодо одержання подарунків", - поінформували у Національному агентстві.

Читайте також: НАЗК перевірило декларацію Порошенка та ще 12 посадовців

При цьому в НАЗК наголосили, що складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея. За словами генпрокурора, у діях парламентарія вбачаються ознаки незаконного збагачення. Зокрема, за даними Генпрокуратури, у період з 18 грудня 2014 до 26 грудня 2016 року Дейдей набув у спільну сумісну власність з тодішньою дружиною офіційно підтверджених активів на суму понад 6 млн грн, що у більш ніж 4 рази перевищувало сукупний дохід подружжя (1 млн 400 тис. грн). 

Водночас Верховна Рада не дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності  Дейдея.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-