В Україні вже реформували 211 друкованих ЗМІ та редакцій - Наливайко

В Україні вже реформували 211 друкованих ЗМІ та редакцій - Наливайко

Укрінформ
Реформування в Україні вже завершили 211 друкованих засобів масової інформації та редакцій.

Про це поінформував під час засідання колегії у вівторок голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За офіційними даними Держкомтелерадіо, реформування завершили 211 видань, з них 198 - комунальних, 11 - державних. За інформацією наших колег з медіа-спільноти, які ведуть свою статистику, приблизно 260 видань завершили процес реформування", - зазначив Наливайко.

Він нагадав, що загалом у реєстрі - 733 видання, з них  647 - комунальних, 86 - державних. Причому 13 видань із 733-х вже давно не виходять, і це не пов'язано з реформою.

"Є приблизно 50 видань (тобто приблизно 8% від тих, які ще не роздержавлені), щодо яких засновники не прийняли рішення про реформування. Ми всі чітко знаємо ті 50 видань, які причини, яка ситуація. Працюємо з відповідними главами представницьких органів", - додав голова Держкомтелерадіо.

Наливайко зазначив, що профільний комітет підготував зміни до закону, які ще не голосувалися, що передбачають пролонгацію терміну виконання закону про реформування на 6 місяців, але тільки для тих видань, засновники яких - органи державної влади - не ухвалили відповідне рішення.

Читайте також: В Україну заборонили ввозити книгу Казанцева "Антикварщики"

"Нас почули депутати, і якщо будуть внесені відповідні зміни, то буде можливість вийти з цієї тупикової ситуації, щоб не втратити цих майже 50 видань", - підкреслив Наливайко.

Ситуацію з реформуванням комунальних ЗМІ у Закарпатській області, про хід якого йшлося на засіданні колегії, голова Держкомтелерадіо назвав дуже складною.

 "З 16-ти видань, які регулярно виходять в друк, жодне не реформоване. Щодо семи не ухвалено засновниками рішень про реформування. У 4-х із 7-ми відсутнє рішення співзасновників, оскільки трудові колективи не ухвалили рішення про участь у реформуванні. Тобто ситуація дуже складна. Я дуже сподіваюсь на підтримку обласної держадміністрації і що до кінця року ми завершимо цей процес", - сказав він. 

Водночас голова Держкомтелерадіо закликав колективи органів влади, які знаходяться на стадії реформування, завершити розпочатий процес.

"У нас лишилося 6 місяців. Є час, за який реформу можна спокійно провести, але відтягувати вже не можна. І повернення до радянської системи друкованої преси не буде однозначно", - застеріг Наливайко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-