Cуд на Львівщині заарештував підозрюваних у нападі на табір ромів

Cуд на Львівщині заарештував підозрюваних у нападі на табір ромів

Укрінформ
Пустомитівський райсуд Львівської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для двох підозрюваних у нападі на ромів і вбивстві однієї людини без права внесення застави.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Підозрювані, 2000 року і 2002 року народження​, проведуть 60 днів у слідчому ізоляторі Львова. Обоє неповнолітніх – львів’яни, один цього року закінчив школу, інший – ще школяр. Судове засідання було закритим від преси.

Сьогодні районний суд Пустомитівського району продовжить розгляд справ про обрання запобіжних заходів для ще шести підозрюваних у цій справі.

Читайте також: Львівська поліція взяла під охорону табір ромів, який постраждав від нападу

Як повідомляв Укрінформ, в ніч із суботи на неділю група підлітків, якими керував 20-річний організатор, напала на ромський табір поблизу Львова. Агресивні юнаки були озброєні ножами, металевими трубами та ланцюгами. Під вигуки “Забирайтеся звідси геть!” вони били ромів, серед яких були жінки і діти. В результаті нападу отримав смертельні поранення 24-річний чоловік. Потрапив до лікарні із ранами грудної клітки і правого плеча 19-річний юнак, а жінці і 10-річному хлопчику, які теж постраждали від дій нападників, медики надали допомогу на місці.

Читайте також: Москаль просить об'єднати всі справи про погроми ромських таборів

У СБУ заявили, що за нападом на ромів у Львові може стояти Росія.

Це не перший напад на ромський табір впродовж останніх місяців. Подібні випадки траплялися, зокрема, у Львівській та Тернопільській областях, а також у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-