Львівська поліція взяла під охорону табір ромів, який постраждав від нападу

Львівська поліція взяла під охорону табір ромів, який постраждав від нападу

Укрінформ
Львівська поліція взяла під охорону табір ромів, на який в ніч на 24 червня було скоєно розбійний напад із смертельним наслідком.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця обласного управління Нацполіції Світлана Добровольська.

“Ромів із табору під Сокільниками, на який вчинили розбійний  напад підлітки, не переселяли, але поліція взяла цей об’єкт під охорону”,- зазначила Добровольська.

Як додали у міській раді, мер Львова Андрій Садовий висловив намір надати постраждалим ромам тимчасове житло.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч із суботи на неділю група підлітків, якими керував 20-річний організатор, напала на ромський табір поблизу Львова. Агресивні юнаки були озброєні ножами, металевими трубами та ланцюгами. Під вигуки “Забирайтеся звідси геть!” вони били ромів, серед яких були жінки і діти. В результаті нападу отримав смертельні поранення 24-річний чоловік. Потрапив до лікарні із ранами грудної клітки і правого плеча 19-річний юнак, а жінці і 10-річному хлопчику, які теж постраждали від дій нападників, медики надали допомогу на місці.

Читайте також: Підозрюваним у нападі на табір ромів у Львові "світить" до семи років

Проти нападників порушено кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою). Затримані можуть бути позбавлені волі терміном до 15 років або довічно. Наразі затримано вісім осіб, причетних до цього злочину. Встановлюють причетність інших. Як прокоментували правоохоронці, нападники належать  до угруповання  “Твереза і зла молодь”,  яке пов`язують із неонацистським рухом Misanthropic Division.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-