Підозрюваним у нападі на табір ромів у Львові

Підозрюваним у нападі на табір ромів у Львові "світить" до семи років

Укрінформ
Правоохоронці затримали вже десятьох осіб за напад на табір ромів у Львові, Наразі про підозру оголосили вісьмом особам, їм загрожує до семи років позбавлення волі. 

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Так, звичайно, я можу підтвердити слова очільника поліції Львівської області (щодо десяти затриманих - ред.)", - сказав Тракало.

Раніше ZIK із посиланням на слова очільника поліції Львівщини Валерія Середу повідомив, що за напад на ромський табір було затримано десятьох учнів львівських шкіл.

Речник НПУ також повідомив, що наразі вже 8 особам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України.

"Покарання за таке кримінальне правопорушення передбачене у вигляді до 7 років позбавлення волі", - уточнив він.

За його словами, "ми очікуємо, що міра запобіжного заходу для них буде обиратися сьогодні".

"Всі їхні мотиви будуть встановлені в ході досудового розслідування. Поліція перевіряє також інших можливих причетних до цього злочину осіб", - додав Тракало.

Читайте також: За нападом на ромів у Львові може стояти Росія - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, напад групи молодиків на тимчасове поселення представників ромської національності стався 23 червня близько опівночі у Львові. Під час нападу 24-річний житель Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження. 

За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, останнім часом такі напади на представників ромської національності з боку радикально налаштованих громадян почастішали. Князєв запевнив, що "поліція виконає свою роботу: винні у скоєнні цих злочинів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності та понесуть покарання, згідно з чинним законодавством".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-