За нападом на ромів у Львові може стояти Росія - СБУ

За нападом на ромів у Львові може стояти Росія - СБУ

Укрінформ
СБУ з'ясовує, хто стоїть за нападом на ромів у Львові, і не виключає причетності Росії 

Про це заявив на брифінгу голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо над питанням хто за цим стоїть, хто фінансував цю акцію», - сказав голова СБУ, зауваживши, що наразі не може сказати стовідсотково, що це Росія, «але наразі ми з'ясовуємо, чи може стояти за цим РФ».

Водночас голова СБУ підкреслив, що Росія постійно намагається “грати” на міжнаціональних питаннях. Зокрема, він нагадав про нещодавні події у Харкові, коли була затримана жінка, яка збиралася підірвати пам'ятник воїнам УПА. За словами Грицака, під час слідства вона повідомила про те, що ті, хто замовляв їй ці акції з Росії, пропонували їй «підкидати свинячі голови до синагог». Це робиться для того, щоб розпалити міжнаціональну ворожнечу, підкреслив Грицак. І тому, за його словами, він допускає, що російський слід у нападі на ромів може бути.

Читайте також: У посольстві США шоковані нападом на львівський табір ромів

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 червня у Львові група молодих людей віком від 16 до 20 років напала на ромський табір. Внаслідок таких дій 24-річний ром отримав численні ножові поранення, внаслідок яких помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка, отримали тілесні ушкодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-