Москаль просить об'єднати всі справи про погроми ромських таборів

Москаль просить об'єднати всі справи про погроми ромських таборів

Укрінформ
Очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вважає, що всі справи про погроми ромських таборів мають бути об'єднані в одне провадження.

Про це йдеться на його офіційному сайті.

“Сьогодні ми спостерігаємо тенденцію до збільшення випадків проявів ксенофобії стосовно ромської меншини в Україні. Протягом останнього часу напади на ромів відбулися в Києві, Львові, Тернополі та Одесі. І це далеко не все, бо більшість фактів просто не фіксується правоохоронними органами. Закликаємо Головне слідче управління Національної поліції об'єднати всі справи в одне провадження, встановити винних і притягнути їх до кримінальної відповідальності", - зазначив Москаль.

На його думку, антиромські напади й погроми припиняться тільки тоді, коли на них буде адекватна реакція правоохоронної системи. 

Читайте також: В Ужгороді роми вийшли на протест через погром

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 23 на 24 червня у Львові група молодих людей віком від 16 до 20 років напала на ромський табір. Внаслідок таких дій 24-річний ром отримав численні ножові поранення, згодом він помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-