Міятович прокоментувала напад на ромський табір

Міятович прокоментувала напад на ромський табір

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович висловила співчуття родичам загиблого в результаті нападу на табір ромів у Львові та закликала керівництво України активізувати зусилля для припинення подібних нападів.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Я хочу висловити співчуття сім'ї загиблого, і я сподіваюся, що постраждалі незабаром видужають. Я закликаю українську владу активізувати зусилля, спрямовані на припинення цих нападів та здійснити судове переслідування відповідальних (за напад - ред.) осіб", - написала Міятович.

Вона вказала, що суботня атака є однією з кількох насильницьких нападів радикально налаштованих груп на ромів в Україні за останні два місяці.

"Мене поінформували правозахисники, що реакція на насильство та залякування, спрямоване проти ромів, у багатьох випадках було байдужим або неефективним. Тому я закликаю українську владу вкладати більше в запобіжні заходи, переслідувати в судовому порядку та притягувати до відповідальності винних у таких насильницьких діях", - вказала комісар РЄ з прав людини.

За її оцінкою, арешт осіб, які пов'язані з суботнім нападом, є кроком у правильному напрямку.

"Ми не можемо дозволити безкарні злочини на грунті ненависті. Я маю намір вести діалог з українським керівництвом з цією метою і буде продовжувати уважно стежити за ситуацією", - резюмувала Міятович.

Читайте також: Роми не відповідатимуть насильством на насилля - керівник організації

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня близько опівночі у Львові група молодиків напала на тимчасове поселення представників ромської національності. Під час нападу 24-річний житель Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження.

Правоохоронці затримали вже 10 осіб за напад на табір ромів у Львові. Наразі про підозру оголошено вже 8 особам, їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, останнім часом такі напади на представників ромської національності з боку радикально налаштованих громадян почастішали. Князєв запевнив, що "поліція виконає свою роботу: винні у скоєнні цих злочинів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності та понесуть покарання, згідно з чинним законодавством".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-