Роми не відповідатимуть насильством на насилля - керівник організації

Роми не відповідатимуть насильством на насилля - керівник організації

Укрінформ
Представники ромської нацменшини в Україні та ромські організації не розглядають можливість помсти у відповідь на погроми ромських таборів.

Про це на прес-конференції заявила віце-президент ромської організації "Чіріклі" Зола Кондур, передає кореспондент Укрінформу.

"Чи створюватимуться так звані "ромські групи захисту"? Наша відповідь - ні. Тому що ми дотримуємось закону, в Україні є відповідні органи, які мають займатись захистом усіх громадян, які проживають в цій країні. Ми сподіваємось, що буде ефективне розслідування всіх нападів, які стались за останні два місяці. Звичайно, ми готові до співпраці з правоохоронними органами та органами влади", - заявила вона.

Також Кондур зазначила, що питання помсти також не піднімалось серед ромської спільноти.

"Ми розуміємо, що відповідати насильством на насильство призведе до дуже жорстких наслідків. І тому в нас навіть не піднімається це питання серед ромських родин, що постраждали, і серед ромських організацій також", - резюмувала Кондур.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня близько опівночі у Львові група молодиків напала на тимчасове поселення представників ромської національності. Під час нападу 24-річний житель Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження. 

Правоохоронці затримали вже 10 осіб за напад на табір ромів у Львові. Наразі про підозру оголошено вже 8 особам, їм загрожує до 7 років позбавлення волі. 

Читайте також: За нападом на ромів у Львові може стояти Росія - СБУ

За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, останнім часом такі напади на представників ромської національності з боку радикально налаштованих громадян почастішали. Князєв запевнив, що "поліція виконає свою роботу: винні у скоєнні цих злочинів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності та понесуть покарання, згідно з чинним законодавством".

Фото: Вечірній Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-