У МОУ спростували фейк про купівлю дронів у дружини Розенблата

У МОУ спростували фейк про купівлю дронів у дружини Розенблата

Укрінформ
Журналістське розслідування про те, що Міністерство оборони України планує придбати безпілотники HAWK у фірми дружини народного депутата Борислава Розенблата, не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сайті МО України. 

"Станом на 20.06.2018 року відомство не проводило процедури закупівлі БпАК “HAWK”. Також відсутні будь-які рішення щодо прийняття на озброєння зазначених комплексів. Разом з тим, комплекси успішно пройшли визначальні відомчі випробування та підтвердили заявлені виробником тактико-технічні характеристики. Рішення щодо прийняття їх на озброєння буде прийматись лише після завершення з позитивними результатами підконтрольної експлуатації у Збройних силах України", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку із появою у медіа повідомлень критичного характеру щодо закупівель БпАК для Збройних сил України, в МОУ вкотре наголосили, що будь-які закупівлі озброєння та військової техніки здійснюються відповідно до Закону України "Про державне оборонне замовлення".

Зазначається, що законодавством не передбачено окремих вимог щодо здійснення попередньої перевірки з боку замовника (Міноборони) осіб, які є власниками підприємств-виконавців. Разом з тим, законом передбачена перевірка технічних спроможностей підприємства до виконання оборонного замовлення.

"У разі ж прийняття рішення щодо проведення процедури закупівлі комплексів "HAWK", цей процес буде здійснюватися під безпосереднім контролем відповідальних осіб Управління військових представництв Міністерства оборони України, від початку виробництва і до постачання готової продукції до ЗСУ", -  повідомили в оборонному відомстві.

Матеріали стосовно випробувань БпАК "HAWK" становлять державну таємницю, додали в МОУ.

Раніше у програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом"  було повідомлено про те, що фірма дружини депутата Борислава Розенблата постачатиме Міноборони України безпілотники "HAWK".

Читайте також: Україна очікує від НАТО поставок військової техніки — Полторак

Згідно з журналістським розслідуванням, у 2018 р. в рамках державного оборонного замовлення  Міноборони запланувало придбати два безпілотних комплекси "HAWK" виробництва житомирського ТОВ “Українські авіаційні системи” (ТОВ “УАС”). Офіційно співвласниками ТОВ "УАС" є дружина  Розенблата Жанна Розенблат, її бізнес-партнер Костянтин Пожидаєв, а також Роман Діденко з Молдови.

При цьому, зазначалося, що ці безпілотники "досі не бачив жоден з опитаних українських виробників та експертів, перші випробування HAWKа пройшли невдало, комплектація і конструкція викликають багато питань, а ціну можуть  накрутити за рахунок конструкторських розробок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-