Бабченко показав

Бабченко показав "орієнтування ФСБ" на своє вбивство

Укрінформ
Російський журналіст Аркадій Бабченко оприлюднив документ, який він назвав орієнтуванням Федеральної служби безпеки Російської Федерації на своє вбивство.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"А життя потрібно прожити так, щоб резюме про тебе писала ФСБ. В орієнтуванні на твоє убивство", - зазначив він.

Журналіст опублікував коротку характеристику на себе ФСБ, паспортні дані, інформацію про місце реєстрації та іншу конфіденційну інформацію.

В орієнтуванні також йдеться, що відносно Бабченка у Росії проводили перевірку щодо порушення закону за статтею "заклик до масових заворушень".

"Відрізняється різко негативним ставленням до чинної влади і русофобськими поглядами, які постійно висловлює в інтернеті", - зазначається в опублікованому Бабченком матеріалі.

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Герман заявив, що з нього роблять "цапа-відбувайла"

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що це була операція СБУ і Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста.

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста Бабченка - Бориса Германа.

31 травня Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список з 47 осіб, які могли б бути наступними жертвами терористів. За його словами, це переважно відомі українські та колишні російські журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-