На українських телеканалах розповідатимуть про безоплатну правову допомогу

На українських телеканалах розповідатимуть про безоплатну правову допомогу

Укрінформ
Міністерство юстиції та Координаційний центр із надання правової допомоги започаткували інформаційну кампанію «Безоплатна правова допомога - завжди поруч».

Вона проводиться за підтримки фінансованої урядом Канади проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені хочеться з приємністю анонсувати запуск цієї інформаційної кампанії, яка має конкретними прикладами і життєвими історіями донести до українців, що право на захист є, за нього варто боротися і варто довіряти тій незалежній інституції, яка була створена протягом цих років, яка стоїть на сторожі захисту права, законів і Конституції», - наголосив міністр юстиції Павло Петренко.

Він також подякував партнерам - уряду Канади та посольству Канади в Україні - за системну підтримку.

За словами директора Координаційного центру Олексія Бонюка, мета акції полягає в інформуванні якнайширшого кола громадян про систему безоплатної правової допомоги. У межах проекту було виготовлено 6 соціальних роликів, в основу яких лягли реальні життєві історії клієнтів системи БПД, які звернулися по правову допомогу й отримали її, а також підготовлено друковані інформаційні матеріали.

На думку Надзвичайного і Повноважного посла Канади в Україні Романа Ващука, історії, показані у відеороликах, можливо, будуть найбільш переконливими для скептично налаштованого населення.

«Саме тому ми підтримуємо цю інформаційну кампанію. Ми це робимо тому, що віримо, що вона вибудувана на принципах поваги до прав людини, відкритості та доброчесності», - додав дипломат.

Як повідомила директор українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариса Бізо, кожен відеоролик знімала окрема команда.

Читайте також: МОН планує запустити відкритий український індекс наукового цитування

«Ми залучали до роботи молодих режисерів із України, для яких ця тема небайдужа», - зауважила Бізо.

Передбачається, що ці ролики будуть транслюватися на українських телеканалах - відповідні звернення вже направлено. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-