Волкер: Необхідне продовження процесу звільнення всіх полонених

Волкер: Необхідне продовження процесу звільнення всіх полонених

Укрінформ
Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер закликав звільнити полонених в рамках українсько-російського врегулювання, що допоможе створити "більш конструктивний клімат" у переговорах.

Про це він заявив під час телефонної прес-конференції в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я знову сьогодні публічно закликаю: нам необхідно побачити продовження процесу звільнення всіх (полонених – ред.)", - зауважив американський високопоставлений дипломат.

Читайте також: Вашингтон наполягає: Сенцова мають звільнити без жодних умов

Він підкреслив, що це дуже важливо також для членів родин заручників, яким зараз складно переживати ситуацію. Водночас Волкер додав, що це дійсно допоможе досягненню "більш конструктивного клімату" в процесі врегулювання.

Спецпредставник Державного департаменту США, крім того, повідомив, що це питання постійно порушується в переговорах з РФ. Він повідомив, що в січні цього року передав список затриманих тодішньому помічнику президента РФ Владиславу Суркову. Перед цим, за його словами, також було проведено багато переговорів щодо обміну полоненими з російською стороною.

Читайте також: Марш за звільнення заручників: організатори звернулися до Червоного Хреста

Нагадаємо: за даними МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями в РФ, більше 40 - в окупованому Криму.

Україна в рамках Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу неодноразово пропонувала Росії передати 23 громадянина РФ, засуджених за злочини проти територіальної цілісності та суверенітету України, в обмін на звільнення українських політв'язнів і заручників. Москва досі не дала відповіді на цю пропозицію Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-