Марш за звільнення заручників: організатори звернулися до Червоного Хреста

Марш за звільнення заручників: організатори звернулися до Червоного Хреста

Укрінформ
Організатори Маршу за звільнення полонених, який проходить у Києві, передали представникам Червоного Хреста звернення з вимогою відвідати 75 українських полонених в ОРДЛО.

Звернення передав очільник громадської організації «Січ» Євген Карась, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це звернення до чиновників Червоного Хреста з вимогою відвідати наших полонених, незалежно від того чи це солдати, чи політичні в'язні, які утримуються в Криму, Росії і на окупованій території Донбасу», - сказав він.

«Ми хочемо побачити реакцію міжнародних структур. Якщо російська сторона не пускає їх до наших в'язнів, значить про це мають повідомити структурам ОБСЄ, а також владі Франції та Німеччини»,- додав Карась.

За його словами, українська влада дотримується своїх зобов'язань щодо належного утримання полонених. Водночас представники ОРДЛО їх порушують і жорстоко поводяться з українськими в'язнями.

Очільник громадської організації вважає, що цей факт має бути зафіксований у звітах міжнародних організацій.

У свою чергу, представник Червоного Хреста в Україні Тарас Логінов повідомив, що міжнародний Червоний Хрест постійно направляє в ОРДЛО запити для отримання дозволу на відвідання українських полонених, проте їх ігнорують.

Читайте також: У Києві проходить марш за звільнення 75 заручників

Як повідомляв Укрінформ, у Києві проходить Марш за звільнення полонених, організований Спілкою ветеранів війни з Росією. Участь ньому беруть родичі полонених, загиблих, волонтери, військовослужбовці, колишні полонені, представники націоналістичних організацій та фанати «Динамо Київ». Учасники маршу заявляли про намір пройти до представництва Червоного Хреста в Україні, далі - до посольств Німеччини і Франції, а завершиться хода біля представництва Ради Європи.

Читайте також: Україна знову нагадала Червоному хресту про тортури в'язнів у "Л/ДНР"

Супроводжують учасників поліцейські і представники поліції діалогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-