У Києві проходить марш за звільнення 75 заручників

У Києві проходить марш за звільнення 75 заручників

Фото, відео
Укрінформ
Марш за звільнення полонених Спілка ветеранів війни з Росією розпочала з Майдану Незалежності в Києві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході беруть родичі полонених, загиблих, волонтери, військовослужбовці, колишні полонені, представники націоналістичних організацій та фанати «Динамо Київ».

Вони несуть плакати з фотографіями полонених, а також плакати з написами «Довга дорога додому - 1189 днів», «Свободу Олександру Шункову», «Олег, ми з тобою, тримайся». Близько 400 учасників маршу скандують: «Свободу в'язням Кремля!».

Марш за звільнення полонених у Києві / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Як розповів у коментарі Укрінформу співорганізатор маршу Маркіян Яциняк, таким заходом планується актуалізувати питання звільнення 75 українських заручників. За його словами, учасники мають намір пройти до представництва Червоного Хреста в Україні, далі - до посольств Німеччини і Франції, а завершиться хода біля представництва Ради Європи.

«Представники Німеччини, Франції входять до тристоронньої контактної групи і впливають на звільнення наших заручників», - пояснив Яциняк маршрут маршу.

Читайте також: Україна знову нагадала Червоному хресту про тортури в'язнів у "Л/ДНР"

Він також розповів, що Спілка ветеранів війни з Росією вже має позитивний досвід звільнення наприкінці 2017 року двох заручників - Владислава Овчаренка і Артема Ахмерова.

«Раніше ми розвернули широку кампанії по звільненню наших хлопців, фанатів луганської «Зорі» - Влада Овчаренка і Артема Ахмерова наприкінці 2017 року. Лише розголос і марші у декількох містах, мітинги біля представництва Ради Європи дали поштовх до їх звільнення», - сказав він.

Супроводжують учасників поліцейські і представники поліції діалогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-