Джемілєв закликатиме в’язнів Кремля припинити голодування

Джемілєв закликатиме в’язнів Кремля припинити голодування

Укрінформ
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернеться до українських політв'язнів Кремля Володимира Балуха і Олега Сенцова із проханням припинити голодування.  

Про це він сказав під час перебування в Торонто, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не думаю, що слід вбивати себе за гратами. Вони молодці, що оголосили голодування та протримали його певний час, адже це мобілізувало суспільство. Однак п’ять днів тому я говорив із Балухом і сказав йому: «Я пишаюся тобою, але ти мусиш вийти звідти живим. Росія не та країна, в якій можна розраховувати на гуманність. Те саме я хочу сказати й Сенцову»,  - зазначив Джемілєв.

Він наголосив, що за умови відсутності примусового годування у людей, які оголосили голодування, «залишаються лічені дні». 

«Взагалі голодування мають сенс лише, коли про них стає відомо широкій громадськості, тобто вони використовуються для привернення уваги», - пояснив депутат.

Варто зазначити, що понад 300-денне голодування, яке витримав Мустафа Джемілєв під час одного зі своїх ув’язнень в СРСР, досі вважається найдовшим у світі. Воно отримало величезний світовий розголос і дозволило винести обговорення утисків кримських татар на значно вищий рівень.

Читайте також: Джемілєв про депортацію: мовчання міжнародної спільноти заохочувало СРСР

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений у Росії український режисер Сенцов 14 травня оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українців, утримуваних в Росії та анексованому Криму.

Український активіст Балух, засуджений в окупованому Росією Криму, 19 березня оголосив голодування на знак протесту проти рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-