Геращенко хоче почути від ОБСЄ про порушення прав журналістів на Донбасі та в Криму

Геращенко хоче почути від ОБСЄ про порушення прав журналістів на Донбасі та в Криму

Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко знову просить журналістів надавати інформацію про потрапляння ними під обстріли бойовиків на Донбасі.

Про це Геращенко сказала під час засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нещодавно я звернулась до Національної спілки журналістів України та інших організацій з проханням надати інформацію, чи ведеться в нас моніторинг обстрілів, порушень прав тих журналістів, які були на Донбасі. На жаль, такого моніторингу немає. І тому я хочу дуже подякувати колегам-журналістам, які надали мені певні факти того, коли українські журналісти потрапляли під обстріли, були поранені, коли порушувались їхні права, коли їх навіть захоплювали в полон бойовики. Я хочу подякувати журналістам, які вже надіслали цю інформацію, зокрема і каналу "Інтер", і каналу "112", і каналу "24", і "1+1", і закликати всіх інших колег: будь ласка, згадайте точні дати, надайте цей фактаж - він є дуже важливим для України, він є тим фактажем, який має піти і в міжнародні суди, і до міжнародних організацій", - сказала Геращенко.

Відповідні факти перший віце-спікер передала до парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Водночас вона закликала представників творчих спілок України надати більше інформації ОБСЄ про порушення прав журналістів на передовій і в Криму.

"Учора прозвучала заява ОБСЄ, які, в свою чергу, висловили занепокоєння відносно обшуків, які провела Служба безпеки України в так званому агентстві "РІА Новости", хоча сьогодні це є просто кубло пропагандизму проти України. Я би хотіла звернутися до наших шановних колег із ОБСЄ, а також до тих творчих спілок, які працюють в Україні з тим, що, можливо, варто давати нашим колегам у Відні більше інформації про ті порушення прав журналістів, які відбуваються на окупованому Донбасі та в Криму. На жаль, ми дуже рідко чуємо заяви про долю журналіста Асєєва, якого вже рік утримують окупанти в тюрмі в Донецьку. Ми чомусь дуже мало чуємо від наших закордонних колег слів підтримки українському журналісту Роману Сущенку, якого безпідставно два роки утримують у російській тюрмі", - уточнила Геращенко.

Читайте також: В ОБСЄ прокоментували затримання керівника "РИА Новости - Украина"

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко закликала журналістів надати інформацію про потрапляння під обстріли бойовиків на Донбасі.

"Ми з МЗС зробимо все від нас залежне, аби донести ці факти, в тому числі до ОБСЄ та Ради Європи",  - заявила вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-