В ОБСЄ прокоментували затримання керівника

В ОБСЄ прокоментували затримання керівника "РИА Новости - Украина"

Укрінформ
В Організації з безпеки і співпраці в Європі висловили стурбованість затриманням в Києві керівника російського держінформагентства РІА Новости і обшуками в його офісі.

Про це йдеться в заяві представника Організації з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра, повідомляє Укрінформ.

"Я висловлюю серйозне занепокоєння з приводу ранкового рейду в офісах російських медіа в Києві, арешту журналістів і обшуку в квартирах журналістів", - заявив Дезір, додавши, що закликає владу утримуватися від дій, які він назвав "непотрібними обмеженнями на роботу іноземних журналістів".

Він також нагадав, що відповідно до Гельсінського Заключного акта всі держави-учасниці ОБСЄ взяли на себе зобов'язання сприяти роботі на своїй території журналістів з іншої країни-члена. «Це стосується акредитації журналістів і кореспондентів іноземних ЗМІ», - підкреслив представник організації.

За його словами, "боротьба з пропагандою не повинна відставати від міжнародних стандартів і не повинна стати "непропорційним втручанням" у діяльність ЗМІ".

Читайте також: Вишинському оголосили підозру у держзраді - СБУ

Як повідомлялося, сьогодні прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв’язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України провела обшуки в редакції і прес-центрі незаконно діючого в нашій державі медіа ресурсу «РИА новости Украина», а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його протиправну діяльність.

Зокрема, у керівника ресурсу Кирила Вишинського знайшли медалі Міноборони РФ "За заслуги перед отечеством" та "За возвращение Крыма", велику суму грошей та карти, на яких Україна підписана як "Новороссия". 

Згодом прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила, що Вишинського затримали за підозрою у держзраді (ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-