Гриневич розкритикувала

Гриневич розкритикувала "практику в Криму" для сумських студентів

Укрінформ
Міносвіти вважає неприпустимою ситуацію з направленням студентів Сумського педагогічного університету на практику до Криму.

Про це журналістам сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що будь-які санкціоновані навчальними закладами поїздки до окупованого Криму є абсолютно неприпустимими. Оскільки це є територія, окупована РФ, яка є агресором, яка сьогодні веде російсько-українську війну. І якщо ми офіційні поїздки чи офіційні делегації направляємо в Крим, то це ніщо інше, як визнання цієї ситуації і сумнів у її незаконності. А вона дійсно незаконна", - заявила Гриневич.

Вона додала, що наразі МОН очікує пояснень від ректора вишу.

Міністр поінформувала, що в разі, якщо виш свідомо обрав проведення практичних занять для студентів саме в Криму, хоча міг провести їх і в Карпатах, будуть вжиті відповідні адміністративні заходи.

Читайте також: У Гриневич розповіли, кого безкоштовно селитимуть у профтехосвітні гуртожитки

Як повідомлялося, раніше деякі ЗМІ поінформували, що група студентів 1-3 курсів Сумського педагогічного університету ім. Макаренка з 27 квітня по 7 травня проходила практику на окупованому півострові. До окупованого Крим поїхали майбутні фахівці у туристичній галузі. За словами ректора вишу, на Сумщині немає маршрутів відповідної складності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-