У Гриневич розповіли, кого безкоштовно селитимуть у профтехосвітні гуртожитки

У Гриневич розповіли, кого безкоштовно селитимуть у профтехосвітні гуртожитки

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України розробило проект постанови уряду «Про затвердження Порядку забезпечення гуртожитками осіб, які навчаються в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».

Його розміщено для громадського обговорення на сайті відомства.

"Проект Порядку передбачає безоплатне надання місць в гуртожитках іногороднім учням, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, не тільки на період навчання, але й під час вступу. Серед іногородніх учнів право на першочергове забезпечення житловою площею у гуртожитку мають особи, які належать до соціально вразливих категорій населення", - йдеться у повідомленні на сайті.

Крім того, за наявності вільних місць керівництво закладу професійної (професійно-технічної) освіти за погодженням з профспілкою може прийняти рішення про поселення до гуртожитку працівників навчального закладу, які не мають іншого місця проживання, за договором найму, в якому визначається оплата за надання житлової площі та житлово-комунальних послуг.

Строком до одного року на вільні місця в гуртожитку за договором найму (оплатно) можуть бути також поселені інші особи.

Читайте також: МОН розробив "дорожні карти" для абітурієнтів з Криму та Донбасу

У Порядку зазначено, що житлова площа та місця загального користування в гуртожитку не підлягають приватизації, обміну тощо.

Документом встановлюється мінімальна норма житлової площі на одну особу – не менше 6 квадратних метрів, - визначено процедуру поселення до гуртожитку та виселення з нього, а також правила проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-