МОН розробив

МОН розробив "дорожні карти" для абітурієнтів з Криму та Донбасу

Укрінформ
Міністерство освіти і науки України спільно з Фондом "Відкрита політика" розробили "дорожні карти" для абітурієнтів з Криму та Донбасу.

Інструкції розміщено на сайті Міністерства в розділі "Жителям Криму та Донбасу / Вступникам 2018".

"Вступ за спрощеною процедурою через освітні центри "Крим - Україна" та "Донбас - Україна" передбачає, що абітурієнту не обов'язково складати ЗНО, мати при собі паспорт або атестат про загальну середню освіту державного зразка. Достатньо подати до 20 липня (до 18.00) заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах, які розпочнуть свою роботу вже з 4 червня (з переліком освітніх центрів можна ознайомитися за посиланнями: ОЦ "Крим-Україна" та ОЦ "Донбас-Україна")", - йдеться у повідомленні.

Розроблені інструкції містять ключові дати щодо подачі документів, проведення вступних іспитів, зарахування, а також перелік необхідних документів та алгоритм дій, які має виконати вступник.

Читайте також: Реєстрація на додаткову сесію ЗНО триватиме з 3 по 21 травня

Крім того, в них можна знайти інформацію про те, як отримати атестат про загальну середню освіту та вступити до ВНЗ за звичайною процедурою, склавши ЗНО.

Традиційно цьогоріч для кримчан та вступників з Донбасу працює "гаряча лінія", де вони можуть отримати консультації з питань вступу - в інструкції є посилання на мобільні додатки та контакти для зв'язку з консультативними центрами.

Для вступу кримчан в українські виші за спрощеною процедурою в 2018 році діятиме 35 освітніх центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-