У омбудсмена заявили про порушення прав дітей у Київському СІЗО

У омбудсмена заявили про порушення прав дітей у Київському СІЗО

Укрінформ
У Київському слідчому ізоляторі №13 виявлено порушення прав дітей.

Про це повідомляє прес-служба офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Зокрема, під час моніторингового візиту до установи представник омбудсмена Аксана Філіпішина зафіксувала порушення прав дітей на освіту та порушення процесуальних прав дітей у рамках судового розгляду справ.

Водночас, за даними прес-служби, за результатами реагування на зауваження, надані представником Уповноваженого після попереднього візиту, наразі налагоджено навчальний процес. “Вчителі ЗОШ № 139 систематично проводять уроки. Здійснюється підготовка до здачі державної підсумкової атестації. Неповнолітні, які виявили бажання, реєструються на ЗНО. У зв’язку із пожежею у приміщенні школи розпочалися ремонтні роботи. Для навчання дітей тимчасово облаштовано 2 кімнати. Є приміщення для гри у теніс, футбол, занять спортом”, - йдеться в повідомленні. 

Проте камери, в яких утримуються хлопці, перебувають у неналежному санітарному стані та потребують ремонту: на стінах пліснява, відсутні двері в туалетних відділеннях, сантехніка протікає, ліжка зламані, повідомляють в офісі Уповноваженого.

Окрім того, під час перевірки представники омбудсмена виявили порушення процесуальних прав дітей у рамках судового розгляду справ.

Читайте також: Сестра розповіла про будні Савченко в СІЗО: схуднення, БАДи та “операція на зубі”

За результатами моніторингового візиту в офісі Уповноваженого ВР з прав людини підготували акти реагування до Координаційного центру з надання правової допомоги щодо здійснення моніторингу якості надання послуг адвокатами, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також до Солом’янського районного суду Києва та Броварського районного суду Київської області щодо розгляду кримінальних справ неповнолітніх у розумні строки. 

Згідно з повідомленням, станом на 10 травня в установі трималося 7 неповнолітніх (6 хлопців та 1 дівчина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-