Сестра розповіла про будні Савченко в СІЗО: схуднення, БАДи та “операція на зубі”

Сестра розповіла про будні Савченко в СІЗО: схуднення, БАДи та “операція на зубі”

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко, яка перебуває у СІЗО за підозрою у підготовці терактів і голодує, втратила 17 кг, а також перенесла операцію на зубі.

Про це "Українській правді" повідомила її сестра Віра Савченко.

"Надія 68 кг зараз має. Вона була 85, зараз 68. Вона вживає активно вітаміни і деякі інші препарати, як кальцій кораловий у таблетках, оскільки їй зробили операцію на зубі. А приймати антибіотики без вітамінів не можна", - сказала Віра Савченко.

Вона уточнила, що операція була на минулому тижні, і "зараз Надія почувається нормально".

Віра сказала, що у Надії "покришились зуби ще під час голодування у Росії, і вона їх так і не встигла зробити".

Читайте також: Від Савченко знову пішли адвокати

Сестра також зазначила, що сьогодні Надія святкує день народження. "Ми з мамою принесли їй торт, і я сподіваюсь, що вона його скуштує", - сказала Віра.

Вона відмовилася коментувати, хто представлятиме інтереси Савченко у суді 14 травня, оскільки від неї пішли адвокати Олег Соловей і Дмитро Бугай.

"Суд 14 травня, о13:00. Іншого не коментую. Це рішення Надії. І вона попросила мене (не коментувати – ред.). Вона все скаже сама на суді", - підсумувала Віра.

Як повідомляв Укрінформ, адвокати Дмитро Бугай та Олег Соловей у п'ятницю розірвали договори з надання адвокатських послуг народному депутату Надії Савченко, за їх словами, "з причини некоректного втручання постійно Віри Савченко в процес спілкування між нами і підзахисною, а також втручання в роботу адвокатів".

На початку квітня адвокат Віктор Чевгуз узяв самовідвід у справі позбавленої недоторканності народного депутата Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Верховна Рада 22 березня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Під час обрання запобіжного заходу вона оголосила голодування з 24 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-