Українці їдуть у Польщу через нелегальних посередників на

Українці їдуть у Польщу через нелегальних посередників на "чорну" зарплату - експерт

Укрінформ
Польща у 2017 році видала українцям 1,7 мільйона запрошень на роботу, і більшість отримано через нелегальних посередників.

Про це заявив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Просте порівняння у питанні користування послугами нелегальних посередників: у 2016 році Польща видала 1,3 млн запрошень - через легальні компанії виїхало 9500 осіб. У 2017 році Польща видала 1,7 млн запрошень, а через легальні компанії виїхало тільки 12,4 тис. осіб", - зазначив Воскобойник.

За його словами, люди їдуть туди через можливість отримати більші кошти за виконану роботу, однак це передбачає "сіру" та "чорну" зарплати.

Водночас, підкреслив фахівець, держава має донести до громадян тезу, що "працювати необхідно виключно легально - це питання власної безпеки".

Читайте також: Торік мігранти передали в Україну з Польщі 11,7 мільярда злотих - Нацбанк Польщі

Він спрогнозував, що трудова міграція з України ще залишатиметься на досить високому рівні. "Причини такої міграції очевидні, вони лежать на поверхні - це економічна криза, невпевненість у завтрашньому дні, бойові дії на сході України", - зауважив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-