Козаки та УПА: Порошенко наголосив на зв’язку всіх поколінь захисників України

Козаки та УПА: Порошенко наголосив на зв’язку всіх поколінь захисників України

Укрінформ
Українці впродовж всієї історії боронили зі зброєю в руках свою країну і зв’язок між поколіннями захисників української землі є нерозривним.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко, виступаючи на відкритті фотовиставки “Герої” на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Упродовж історії українці зі зброєю в руках боронили свою рідну землю від ворожих зазіхань. Нерозривним є зв’язок усіх поколінь захисників України, починаючи від дружинників княжої доби, козаків, героїв, які захищали рідну землю в роки Української національної революції початку минулого століття, Другої світової війни, визвольних змагань УПА і сучасних захисників України від російської агресії”, - зазначив Президент.

Він наголосив, що нинішнє покоління, молодь повинна знати і пам’ятати про подвиги тисяч українців на всіх без винятку фронтах Другої світової війни.

“Ми бачимо чіткі й важливі паралелі між трагічними подіями 30-40-х років минулого століття та важкими випробуваннями сучасності. Ми точно маємо знати і пам’ятати про усіх, хто мужньо боронив рідну землю”, - наголосив Порошенко.

Він також нагадав, що на території України знаходяться 28 тисяч братських могил, які залишила по собі найкривавіша за всю історію людства Друга світова війна.

Як повідомлялося, в Україні, як і у світі, 8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.

Читайте також: Полторак нагадав про внесок і колосальні втрати українців у Другій світовій

Дні пам'яті та примирення були проголошені рішенням 59-ї сесії Генеральної асамблеї ООН 24 листопада 2004 року. 

Під час Другої світової війни в Україні загинули, за різними оцінками, від 8 до 10 млн людей, з них цивільного населення - близько 5 млн. Водночас 2,2 млн було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 млн втратили притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-