Президентські вибори в Україні: у Путіна готують

Президентські вибори в Україні: у Путіна готують "виборчі схеми" для ОРДЛО

Укрінформ
Російська сторона проводить оцінку електорального потенціалу громадян України, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, і розробляє схеми «виборчої мобілізації» громадян України в ОРДЛО і РФ.

Про це повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» народний депутат України Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

«Щодо російської «підготовки» до виборів в Україні. За інформацією ІС, адміністрація президента РФ поставила перед політтехнологами Російського інституту стратегічних досліджень (РІСД) завдання провести оцінку електорального потенціалу громадян України, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, а також тих, які тимчасово мешкають в РФ, на предмет можливості «стимулювання їх волевиявлення» на підтримку відповідного для Кремля кандидата/кандидатів на президентських виборах 2019 року в Україні», - написав Тимчук.

Він уточнив, що дослідження проводитимуться під керівництвом російського політолога, директора Центру політичної кон'юнктури Олексія Чеснакова.

«У зв'язку з цим командою О.Чеснакова розробляються схеми «виборчої мобілізації» громадян України в ОРДЛО і РФ включно з фінансовим і транспортним забезпеченням для тих проросійськи налаштованих українських громадян, які голосуватимуть на президентських виборах.

За його словами, російська сторона розраховує організувати «кероване голосування» в РФ, паралельно проводячи активну «передвиборну роботу» в Україні.

Читайте також: У Москві пройшов мітинг проти інавгурації Путіна

«В останньому випадку, за попередніми оцінками, Кремль розраховує на підтримку не менше двох мільйонів проросійських орієнтованих і чутливих до кремлівської пропаганди громадян України», - зазначає Тимчук.

Народний депутат також уточнює, що загальної кількості виборців, яких можна «мобілізувати», за розрахунками російських експертів, буде достатньо для забезпечення виходу в другий тур президентських виборів вигідного РФ кандидата, а надалі - і його перемоги.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-