Україна відправляє півсотні студентів на стажування до Канади

Україна відправляє півсотні студентів на стажування до Канади

Фото
Укрінформ
Україна цьогоріч вперше відправить до Канади своїх студентів за міжнародною освітньою ініціативою Mitacs Globalink Research Internship, в рамках якої вони упродовж 12 тижнів вестимуть свої науково-дослідницькі проекти. 

Про це Укрінформу повідомила координатор проекту Олена Скалянська під час офіційної зустрічі фіналістів першого відбору українсько-канадської програми стажування «Mitacs Globalink Research Internship».

«Наукові стажування проходять у 60 університетах Канади. У травні-червні професори канадських університетів подають свої наукові проекти. Студенти обирають напрямки досліджень і надсилають від 3-7 заявок на участь у проектах. Після попереднього відбору Mitacs, де перевіряють оцінки, знання англійської чи французької мови, канадські професори проводять скайп інтерв'ю. Вони визначають мотивацію учасника, дізнаються про нього більше і потім приймають остаточне рішення щодо участі студента», - сказала вона. 

За словами Скалянської, на участь у першому відборі подали заявки понад 500 студентів, з яких канадська сторона відібрала 51 учасника. 

«Участь у цій програмі дасть змогу талановитим українським студентам працювати в нових умовах та поглинати все те, що канадська культура та академічні спільноти можуть запропонувати в рамках дослідницької співпраці. Ці студенти повернуться в Україну та будуть поширювати свої знання і навички серед наукової спільноти України, впроваджуючи нові наукові директиви, приймаючи інноваційні рішення і тим самим розвиваючи Україну», - додав директор Українсько-канадської фундації імені Тараса Шевченка Орест Скліренко. 

Читайте також: Канада виділила $750 тисяч на освітній проект про Голодомор

«Студенти отримають не лише практичний досвід, а й можливість у майбутньому знайти цікаву роботу, створити свій стартап, продовжити співпрацю з професором та отримати стипендію для навчання в канадській магістратурі. А також під час стажування студенти розроблять дослідницький проект, який потім, із великою ймовірністю, буде комерціалізуватися. Такі науково-дослідницькі проекти важливі як для Канади, так і для країн-партнерів, адже допомагають обом країнам розвиватися», - зазначив ментор програми стажувань Mitacs Globalink для України Олександр Романко.

Україна відправляє півсотні студентів на стажування до Канади

В Україні програму Globalink Research Internship разом з урядом Канади підтримують фонд Western NIS Enterprise Fund, канадська некомерційна організація Mitacs та Українсько-канадська фундація імені Тараса Шевченка.

Крім того, програму підтримав відомий канадський меценат українського походження Джордж Міхаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-