Польські БМП: Пашинський звернеться до НАБУ через резонансне розслідування

Польські БМП: Пашинський звернеться до НАБУ через резонансне розслідування

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки Сергій Пашинський звернеться до НАБУ з приводу публікації журналу "Новое время" про корупційні схеми під час закупівлі військової техніки.

Про це він сказав на засіданні Комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи, що ми будемо звертатись в Національне антикорупційне бюро по цьому питанню, у мене по протоколу питання до заступника міністра оборони Ігоря Павловського: чи я давав вам доручення на цей контракт, чи ми спілкувались по цьому контракту?", - заявив Пашинський.

У свою чергу Павловський запевнив, що спілкування з приводу цього контракту не було, і ніяких доручень Пашинський не давав.

Аналогічне запитання було і до представника Укроборонпрому, на що Пашинський отримав відповідь, що з приводу цього контракту ніяких розмов не відбувалось.

На засіданні комітету також було заслухано командира підрозділу, куди надійшла військова техніка. Представник Збройних сил України зауважив, що отримав машини дуже хорошої якості. Їх пробіг становив від 50 до 55 км. "Жодного настрілу на гарматі і кулеметі не було. Це абсолютно нові машини", - стверджує він.

На засідання Комітету не прибув редактор журналу "Новое время" Віталій Сич, на сторінках якого було опубліковано матеріал про нібито корупційні схеми в оборонній сфері.

Як повідомляв Укрінформ, редакція журналу "Новое время" передала до НАБУ документи, що стали основою для матеріалу видання з приводу нібито зловживання при продажу та купівлі продукції військово-промислового комплексу (ВПК) в оборонному комплексі.

У цій публікації було описано схему щодо закупівлі Житомирським бронетанковим заводом у польської компанії Wtorplast списаних з озброєння радянських БМП-1 1980-х років випуску.

Читайте також: Оборонний комітет Ради взявся за скандальні БМП із Польщі

За даними джерел "Новое время", український завод завозив БМП у розібраному виді, кожна башта оцінювалася в $66 тисяч, а кожне шасі - в $99 тисяч. Далі завод "ремонтував" БМП - просто складав раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще $40 тисяч за одиницю. Внаслідок БМП вартістю 20 тисяч євро обходилася українському оборонному бюджету у $205 тисяч. Джерела видання повідомили, що кінцевим бенефіціаром цієї схеми нібито є народний депутат і екс-голова наглядової ради Укроборонпрому Сергій Пашинський.

У свою чергу Пашинський подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти ТОВ "Видавничий дім Медіа-ДК", який видає журнал "Новое время". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-