Данилишин розповів про засвоєні у чеській в’язниці уроки і обіцяє видати книгу

Данилишин розповів про засвоєні у чеській в’язниці уроки і обіцяє видати книгу

Укрінформ
Голова Ради Національного банку, міністр економіки у 2007-2010 рр. Богдан Данилишин має намір видати книгу про своє ув'язнення в Чехії за сфальшованим звинуваченням з боку режиму Януковича.

Про це він заявив у програмі "Досьє" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Детектив вийде хороший", - зазначив Данилишин.

Його ув'язнення проходило у празькій в'язниці Панкрац, відомій тим, що свого часу там написав свій "Репортаж із зашморгом на шиї" Юліус Фучик, й де також відбували покарання деякі відомі українці.

Данилишин наголосив, що перебування у цьому місці допомогло йому засвоїти певні уроки.

"Якщо говорити про в'язницю, це дійсно гарна школа, але бажано пройти її заочно. Якщо вже ти потрапив туди, то треба зробити правильні висновки, усвідомити свої дії й намагатися не повторювати своїх помилок. Один мудрець сказав: "Кожен заслуговує на те, що він зробив в своєму житті"... Хтось заслужив 3 місяці в'язниці, хтось заслужив більше року. Тобто десь на небесах приймаються правильні рішення і висновки, які пов'язані з тією чи іншою особою", - сказав політик.

Читайте також: Данилишин пояснив, звідки береться інфляція

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2010 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом завдання збитків державі в розмірі 4,5 млн гривень. Йшлося про незаконність держзакупівель, які були проведені для аеропорту «Бориспіль».

Після зникнення Данилишина з України Генпрокуратура оголосила його в міжнародний розшук. 19 вересня 2010 року екс-чиновника затримала поліція Чехії. У кінці листопада 2010 року він попросив у Чехії політичний притулок.

13 січня 2011 року міністерство внутрішніх справ Чехії задовольнило його прохання, і 14 січня Данилишина випустили на волю за рішенням міського суду Праги.

В Україні кримінальну справу стосовно Данилишина було закрито у березні 2013 року за відсутністю складу злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-