Укроборонпром посилить безпеку після вибуху на заводі

Укроборонпром посилить безпеку після вибуху на заводі "Фотоприлад"

Укрінформ
Після того, як до цеху оборонного заводу "Фотоприлад" у Черкасах вночі 5 квітня було кинуто дві гранати РГД-5, одна з яких вибухнула, в Укроборонпромі готується розпорядження про посилення режиму безпеки на всіх підприємствах концерну.

Про це повідомляє прес-служба державного концерну “Укроборонпром”.

“5 квітня о 02:05 у приміщенні виробничого цеху черкаського ДП "НВК Фотоприлад", що входить до складу ДК "Укроборонпром", зафіксовано спрацювання охоронної сигналізації і вибух. На місце події викликано представників поліції, СБУ та ДСНС. При огляді приміщення, за слідами воронки та уламків, констатовано підрив однієї гранати типу РГД-5 та зафіксовано ще одну гранату цього типу, що не розірвалася через невитягнуту повністю чеку”, -  йдеться у повідомленні.

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін повідомив, що готується розпорядження про підвищення заходів безпеки на підприємствах концерну, - наголосила прес-служба.

Повідомляється, що у результаті вибуху постраждалих осіб немає. Вибухом вибито вікна. Розмір матеріальних збитків встановлюється.

Читайте також: У Черкасах на заводі "Фотоприлад" вибухнула граната

Правоохоронці наразі аналізують знайдені докази та записи камер спостереження, які могли зафіксувати зловмисників. На підприємстві не переривалися виробничі процеси.

ДП "НВК Фотоприлад" - стратегічне для оборонної галузі України підприємство, яке спеціалізується на розробці та виготовлені приладів нічного бачення, систем прицілювання, наведення і керування вогнем для бронетанкової техніки та військової авіації. Високотехнологічна продукція підприємства застосовується у танках "Булат" та "Оплот", а також у протитанкових ракетних комплексах вертольотів.

Як повідомляв Укрінформ, у Черкасах близько третьої ночі стався вибух на території одного з місцевих підприємств. Правоохоронці вважають, що у вікно цеху закинули дві гранати, одна з яких не розірвалася і наразі вилучена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-