Росія підвела до кордону з Україною 77 тисяч військових - Міноборони

Росія підвела до кордону з Україною 77 тисяч військових - Міноборони

Укрінформ
Росія зосередила на кордоні з Україною 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб. 

Про це заявив міністр оборони генерал армії України Степан Полторак в інтерв’ю “Урядовому кур’єру”.

“Цілком очікуване продовження агресивних дій на сході України. Більше того, існує ймовірність переростання конфлікту в повномасштабну агресію Кремля. Це правда, яка руйнує ілюзії щодо відмови Росії від окупації частини нашої території й виведення її військ у найближчій перспективі. На нашому кордоні вона зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб. До складу угруповання входить майже тисяча танків, 2,3 тисячі бойових машин, понад 1,1 тисячі артилерійських систем і приблизно 400 систем залпового вогню”, - сказав міністр.

Полторак підкреслив, що Російська Федерація не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на сході України, про що свідчить російська військова присутність в окремих районах Донецької та Луганської областей і ведення бойових дій проти ЗСУ. Зокрема, лише торік наші позиції на Сході були обстріляні понад 15 тис. разів. 

“Російське керівництво шукає шлях, щоб агресію, ним організовану, перетворити на заморожений конфлікт, а не врегулювати його. Більш того, режим Путіна ще сподівається на повернення нашої держави до так званого руского міра і відмову України від євроатлантичної інтеграції. Москва не збирається виконувати мінські угоди — це не входить у її плани, як і виведення окупаційних військ з нашої території та повернення українській стороні контролю за ділянкою українсько-російського державного кордону”, - заявив міністр оборони.

Він також наголосив, що Кремль категорично не сприймає формату миротворчої місії ООН, “діяльність якого нівелювала б вплив та владу контрольованих ним місцевих окупаційних режимів”. “Вони тримаються на багнетах двох армійських корпусів загальною чисельністю майже 40 тисяч осіб, які є невід’ємною частиною південного військового округу збройних сил Росії”, - наголосив керівник оборонного відомства. 

На його переконання, всі “мирні” ініціативи агресора є насправді “шубкою вівці” на тілі “вовка”.

Читайте також: Великоднє "перемир'я" тривало лише 10 хвилин – прес-секретар Кучми

Полторак підкреслив, що Україна й надалі підтримуватиме курс політико-дипломатичного врегулювання конфлікту на Донбасі. “Водночас ми можемо і будемо використовувати суверенне право на самооборону. Тому наша країна діятиме в межах комплексу політико-дипломатичних, санкційних та інших заходів задля відновлення територіальної цілісності України та відсічі і стримування збройної агресії РФ”, - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-