Великоднє

Великоднє "перемир'я" тривало лише 10 хвилин – прес-секретар Кучми

Укрінформ
В період з 30 березня по 2 квітня з боку російських окупаційних військ на Донбасі зафіксовано 101 обстріл, 93 з яких – прицільні.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Великоднє перемир'я тривало лише 10 хвилин. В період з 30 березня по 2 квітня 2018 року з боку НЗФ ОРДЛО/РФ зафіксовано 101 обстріл, з них 93 – прицільні. Варто зазначити, що заяву ТКГ щодо великоднього перемир'я підтримали лідери країн "нормандської четвірки", в тому числі й президент РФ, проте тиша так і не запанувала", - написала вона.

Оліфер наголосила, що окреме обурення викликає інформація Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо системних обстрілів їхніх безпілотників з боку НЗФ ОРДЛО: "Так, лише один звіт місії за 30 березня 2018 року повідомляє про 3 обстріли дрона ОБСЄ, що зазнали атаки на території ОРДЛО, при цьому один з них було збито".

Читайте також: Великодня “тиша”: бойовики гатили з грантометів під Авдіївкою й Водяним

"Задля встановлення повноцінного режиму припинення вогню необхідно, аби РФ припинила постачати через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону техніку, паливно-мастильні матеріали, озброєння, найманців; забезпечила безперешкодний доступ учасникам СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО, включно з районами, що знаходяться у безпосередній близькості із кордоном з РФ, та створила у прикордонному районі зону безпеки, про що було домовлено у вересні 2014 року; вивела з території Донбасу техніку, озброєння та найманців РФ", - підкреслила Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-