Мовні квоти на радіо й ТБ підтримує третина українців

Мовні квоти на радіо й ТБ підтримує третина українців

Дослідження
Укрінформ
Третина українців підтримують запровадження мовних квот на радіостанціях і телебаченні.

Про це повідомив директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто під час презентації соціологічного дослідження «Довіра до ЗМІ, вплив російської пропаганди, медіаграмотність в Україні», що відбулась 27 березня в Укрінформі.

«Запровадження квот на українську мову на радіо та телебаченні підтримує третина населення. Разом з тим, лише третина з них вважають достатньою діяльність держави. На мою думку, запровадження квот не є боротьбою з російською пропагандою», - зазначив Паніотто.

При цьому він звернув увагу на зниження індексу результативності російської пропаганди.

«Індекс результативності російської пропаганди з 2015 року скоротився - з 26 до 23 (при максимальному показнику в 100%)», - зазначив Паніотто.

Читайте також: "Радио Пятница" сплатило найбільший штраф за всю історію мовних квот

Водночас, звернув увагу директор КМІС, 38% респондентів висловились про те, що «секретом впливу» російської пропаганди на багатьох людей у світі є вкладання значної суми грошей у пропаганду, понад 33% заявили, що причина у відсутності критичного мислення в більшості людей і близько 30% схиляються до думки, що РФ інвестує в те, щоб корумпувати ЗМІ та політиків за межами своєї країни.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами дослідження «Довіра до ЗМІ, вплив російської пропаганди, медіаграмотність в Україні», більше 57% українців довіряють загальнонаціональним телеканалам як основному джерелу інформації про збройне протистояння на Донбасі. Разом з тим 23,5% українців найчастіше отримує інформацію про стан справ в Україні та світі саме із соціальних мереж. При цьому 12,5% опитаних довіряють поширеній у соцмережах інформації про збройне протистояння на Донбасі.

Загалом під час дослідження, що було проведено у перші половині лютого, експерти КМІС опитали 2043 респондентів, які проживають в усіх областях України, крім тимчасово окупованого Криму та непідконтрольної території Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-