"Радио Пятница" сплатило найбільший штраф за всю історію мовних квот

Укрінформ
Радіостанція "Радио Пятница" сплатила штраф у розмірі 327,8 тис. грн, який Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нарахувала через порушення квот щодо пісень українською мовою.

Про це повідомив у Facebook член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"Нагадую, у проміжку з 07:00-14:00 частка пісень, виконаних державною мовою, становила 29% замість визначених законом 30%. Загалом, штраф за порушення мовних квот на радіо складає 5% від суми ліцензійного збору. Штраф, нарахований радіо "Пятница", є найбільшим за весь час дії квот", - зазначив він.

Костинський нагадав, що минулого року Національна рада застосувала санкцію "штраф" до 17 радіостанцій. Загальна сума штрафів становила більш ніж 1 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 15 лютого ухвалила рішення оштрафувати радіостанцію "Радио Пятница" (ДП "Новий Обрій") на 327,8 тис. грн через порушення мовних квот.

Читайте також: Нацрада оштрафувала телеканал "A ONE" за "мовчання"

Під час перевірки регулятор виявив, що в ефірі радіостанції частка пісень державною мовою у проміжку з 07:00-14:00 становила 29% замість визначних законом 30%.

Керівництво радіостанції заявило, що вбачає причину порушення у тому, що звукорежисер неправильно запрограмував комп’ютер, який транслює музику в ефірі, та запевнило, що після виявлення помилки всі недоліки були усунені.

"Радио Пятница" є столичною недержавною музично-інформаційною радіостанцією, що до 13 лютого 2015 року мала назву Super radio. Разом із "Наше радіо", "Авторадіо", NRJ, Loung FM, Ретро FM, Джем FM і "Голос столиці" названа радіостанція входить до складу радіогрупи "Український медіа холдинг" українського бізнесмена Сергія Курченка, оголошеного в розшук.

До цього найвищий штраф через порушення мовних квот було стягнено з проекту "Радіо-Ера FM" (ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера") - на 317,4 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-