Працюй легально: Україна та Польща запускають кампанію для заробітчан

Працюй легально: Україна та Польща запускають кампанію для заробітчан

Укрінформ
В Україні та Польщі з квітня розпочнеться широка кампанія “Партнерство і працевлаштування”, яка матиме на меті популяризувати легальне і без порушень законодавства працевлаштування українців в РП. 

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу розповів голова Польсько-української господарчої палати, екс-міністр економіки Польщі Яцек Пєхота.

“Кампанією ми хочемо протидіяти патологіям під час рекрутації працівників в Україні, а з іншого боку в Польщі боротися з випадками, коли посередники не дотримуються умов працевлаштування у питаннях грошової винагороди, соціального забезпечення, вже не кажучи про випадки нелегального працевлаштування”,- зазначив Пєхота.

За його словами, головним партнером Польсько-української господарчої палати щодо цієї кампанії в Україні буде Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування. Пєхота зазначив, що до неї залучатимуться й державні органи, зокрема Державна інспекція праці Польщі.

“Зараз ми збираємо партнерів для цієї кампанії — організації, фірми, людей доброї волі, які хочуть, аби працевлаштування українців за кордоном відбувалося прозоро, чітко, у відповідності до закону по обидва боки кордону”,- констатував голова Польсько-української господарчої палати.

Пєхота повідомив, що робоча назва кампанії “Партнерство і працевлаштування”, де партнерство означає польсько-українську співпрацю, а працевлаштування — легальність дій.

Він зауважив, що кампанія не обмежуватиметься у часі, і проводитиметься тривалий час у формі семінарів, круглих столів, конференцій, під час яких усі зможуть викласти свою думку щодо покращення ситуації у контексті боротьби з порушеннями при працевлаштуванні.

Читайте також: Депутат Сейму підозрює, що польсько-українських відносинах мутять воду спецслужби РФ

Офіційно кампанію започаткують під час балтійського бізнес форуму (Baltic Bisiness Forum) у місті Свіноуйсцє 18-20 квітня.

За приблизними підрахунками, в Польщі на сьогодні перебуває приблизно мільйон трудових мігрантів з України. Досить часто трапляються випадки, коли нечесні працедавці або посередники обманюють українців, не виплачуючи їм зарплату чи не надаючи їм соціальних гарантій, або ж взагалі відмовляючи їм у легальному працевлаштуванні. Подекуди це призводить до трагічних наслідків, коли людина зазнавши серйозних травм на виробництві чи серйозно захворівши залишається наодинці із своєю проблемою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-