Рада відхилила закон, який мав зупинити дію

Рада відхилила закон, який мав зупинити дію "правки Лозового"

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада відхилила законопроект № 7547 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення кримінального судочинства", який мав зупинити дію так званої "правки Лозового".

Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Немає голосів. Проект закону 7547 відхилено", - заявив Парубій після трьох спроб повернутися до розгляду законопроекту за основу.

Як повідомляв Укрінформ, з 15 березня набувають чинності так звані "правки Лозового" до Кримінально-процесуального кодексу. Згідно з ними, без довідки з суду поховання неможливе, навіть якщо людина померла вдома природною смертю.

Окрім цього, слідчий вже не призначатиме експертизу, а дозвіл на проведення експертизи має дати суд. На це рішення може піти не менше 72 годин. Також згідно з цими правками, якщо впродовж 18 місяців не розкриті навіть найважчі злочини, їх автоматично закриватимуть.

Читайте також: Правила поховання не змінились: суддя пояснила суть “правок Лозового”

13 березня Верховна Рада відклала на невизначений термін розгляд законопроекту, що зупиняє дію скандальної поправки народного депутата Андрія Лозового щодо поховання померлих. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Верховну Раду внести зміни до КПК, які з 15 березня можуть істотно ускладнити роботу правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-